Katalog
Celotna ponudba
Ponudba za odrasle
Ponudba za mladino
Ponudba za pionirje
Ponudba za cicibane
 
Novitete
 
Najbolj brane
Poredni dekleti
Noro zaljubljena
Zmaga srca
Zmota
Ljubezen ni le beseda
Ljubezen z neznanko
Noč in megla
Grenko spoznanje
Ljubosumje ne umre
Miškin rdeči nosek
Ukradena redovalnica
Sobotna punca
Zdomci med brati
 
Brezplačne e-knjige
e-knjiga.si Novo okno
 
 

Zvezda.si
Motiv


Naslovnica
Prelistaj knjigo Prelistaj knjigo


Mojca Rudolf
Zvezda.si


ISBN 978-961-91313-7-1
14×21 cm, 135 strani, trda vezava


Avtoričin namen v pričujoči knjigi je bil prikazati nekaj od tega, kar se dogaja v zakulisju pri televizijskih izborih mladih talentov in v glavah teh, ki stremijo k slavi in uspehu.

O TV zvezdah
Kaj pomeni biti zvezda? Nima smisla razpredati in tudi ne bom ... Morda tudi zato ne, ker ima beseda pri nas skoraj vedno vsaj malo negativnega prizvoka in ker velikokrat beremo, da zvezd pravzaprav nimamo. Ne vem, ... vem pa nekaj drugega: vsi, ki tako ali drugače javno nastopamo, smo večinoma »čustveni invalidi«, nekaj nam manjka, pa ne vemo natančno, kaj, in manjka nam kar naprej ... Tako ali drugače in iz nešteto razlogov se znajdemo na očeh javnosti, večkrat s pomanjkljivo samozavestjo kot »polni sami sebe«, le da se nekateri tega zavedamo, priznamo, drugi ne. Vprašanja, zakaj smo na odru, pred kamerami, mikrofoni, množicami gledalcev in nevidnih opazovalcev, imajo tisoč in eno barvo, odgovori pa so še bolj pisani. Tako kot Mojčini junaki smo se vsak drugače, eni z namenom in ciljem, drugi kar tako, tretji spet prav zato, da bi pridobili na samozavesti, odločili za delo, ki je na očeh javnosti. Kot so nekoč prvi priznali The Rolling Stones, imamo nekateri res srečo, da živimo od tega, v čemer uživamo, ne glede na vse, kar tak poklic, ki je pravzaprav način življenja, prinese dobrega in slabega.
Mojca Rudolf z neverjetno lahkostjo bralcu tako zelo približa junake, da se ta sploh ne zave, kdaj zaživi njihova življenja. Delček sebe sem našla prav v vsakem od njih, v njihovih čustvovanjih, pričakovanjih, strahovih, solidarnosti, sočutju ... Metuljčke v trebuhu, utripajoče srce, mešanje strahu in užitka, občutja, ki se jih ne da opisati, sem med branjem kar naenkrat občutila!? Tudi zjokala sem se, res! In kar je najdragocenejše darilo, ki sem ga dobila, potem ko sem knjigo že zdavnaj prebrala? Še vedno jih čutim. Vse, ki segajo po zvezdah in si želijo tisto nekaj, tisto, česar ne poznajo, a je tako noro privlačno! Čutim jih in čutim z njimi. Uaau! Čisti rock'n'roll! Sanjati in živeti svoje sanje, upati in si upati! In? In potem je to tisto, česar z besedami ne moreš opisati ... Lahko pa ti besede pomagajo začutiti in Mojca jih je zapisala natanko tako. Da začutiš in čutiš še dolgo potem, ko knjigo zapreš.

Saša Gerdej

Cena: 18.78 Dodaj u košarico
Nazaj Na vrhNaročite po e-pošti
PLAČILO PO PREDRAČUNU.
Sumbol: Razprodano = ni na zalogi