več o knjigi

Bogdan Novak

Ljubezenske zgodbe

kratke zgodbe
trda vezava
13×20 cm, 376 strani
tiskana izdaja: 13.87 €
e-knjiga: 4.50 €
Opis

Novele so bile objavljene pod raznimi psevdonimi v mladostniški reviji Antena (ČP Pavliha) v obdobju 1968–1974. Revija je imela za tisti čas izjemno naklado okoli 60.000 prodanih izvodov, včasih še več.

»Ljubezen na počitnicah« je bila objavljena pod psevdonimom Barbara Baša. Izhajala je v štirih nadaljevanjih v številkah Antene 15–18 (1968).

»Rosna mavrica mladosti« je bila objavljena pod psevdonimom Nada Strmec. Izhajala je v petih nadaljevanjih v številkah Antene 16–20 (1969).

»Vse sanje vodijo v predmestje« je bila objavljena brez navedbe avtorja, ker je bila napisana po pogovoru z neko bralko Antene. V tem času so namreč avtorju dajali na voljo zgodbe, ki so jih pošiljali bralci in bralke Antene, da jih je z nekaj strani razširil na več nadaljevanj, dopisal, združil več zgodb bralcev v eno in podobno. Zgodba je izhajala v dveh nadaljevanjih v številkah Antene 43–44 (1969).

»Vojo, ljubim te« je bila objavljena pod imenom Vojo Cjuha. To je pravo ime bralca, ki je poslal Anteni svojo zgodbo na nekaj straneh. Avtor je potem opravil z njim obširen pogovor in zgodbo razširil ter napisal na novo. Zgodba je izhajala v štirih nadaljevanjih v številkah Antene 7–10 (1970).

»Pod tujimi zvezdami« je bila objavljena pod psevdonimom Maja Prelesnik. Napisana je bila na podlagi več pisem bralk, ki so opisovale svoje zdomstvo. Izhajala je v šestih nadaljevanjih v številkah Antene 12–17 (1970).

»Nežni blišč razkošnega poletja« je bila objavljena pod psevdonimom Milan Gradnik. Zgodba je izhajala v šestih nadaljevanjih v številkah Antene 28–33 (1970).

»Svetloba med sovami« je bila objavljena brez podpisa. Izšla je v posebni izdaji Antene Ljubezenske zgodbe, ki jih piše življenje, št. 43 (1974).

»Ljubezenske igre« je bila objavljena s podpisom B. N. v posebni izdaji Antene Ljubezenske zgodbe, ki jih piše življenje, št. 22 (1974).

ogled knjige (pdf)
Preberite pred nakupom

Na tej strani lahko kupite samo tiskano izdajo.
Cene so z DDV, poštnine ni. Knjigo lahko plačate po PayPalu, položnici ali mobilni banki.

Za nakup e-knjige kliknite na gumb »povezava na e-knjigo«.

povezava na e-knjigo
Nakup po PayPalu

S klikom na gumb »PayPal« boste odprli PayPal blagajno.
Po prejetju nakazila vam bomo poslali knjigo na naslov, ki bo zapisan v vaših PayPal podatkih.

Nakup po položnici ali mobilni banki

Izpolnite obrazec in pošljite naročilo. Položnico (UPN) boste dobili po pošti.
Če označite polje »mobilna banka«, vam bomo poslali podatke za plačilo po elektronski pošti.

Osebnih podatkov ne shranjujemo.

Po prejetju nakazila vam bomo poslali knjigo na naslov, ki bo zapisan v naročilu.
Če nam po elektronski pošti pošljete potrdilo o nakazilu boste knjigo prejeli v krajšem času.